Spring til indhold

Naturpleje Fuglsang

www.facebook.com/groups/453072697010318

Vi er et frivilligt fællesskab af lokale ildsjæle, der siden november 2022 har arbejdet på at øge biodiversiteten på Nordfyn. Det gør vi ved at skabe bedre levesteder for de arter, der hører de kystnære enge til. Med den rette indsats kan engene udvikle sig til relativt artsrige skovlysninger, hvor skovfirben, rødpelset jordbi, rådyr og brud kan trives.

Ved Fuglsang findes en bestand af den fredede orkidé skovhullæbe, som vi arbejder på at få til at brede sig i området. Mellem det høje græs er der planter som hvid snerre, musevikke og enggedeskæg. I de små lunde er der skovfyr, hvidtjørn, eg og almindelig gedeblad. Vi ved at der er natugle og gul engmyre i området, og arbejder på at få skovhornugle og grønspætte til at slå sig ned permanent.

Arbejdet med at forbedre engenes funktion som levested for forskellige arter, gør vi for naturens egen skyld. Men også fordi vi er nysgerrige på hvilke arter, vi kan få til at etablere sig i området på baggrund af vores indsatser med høslæt, veteranisering af træer, fjerne kulturplanter og lignende.

Ideen om at etablere et netværk omkring frivillig naturpleje blev født i kølvandet på den landsdækkende konkurrence DK Vild, hvor alle landets kommuner dystede om at blive Danmarks vildeste kommune. Vi synes nemlig ikke, at de gode initiativer skulle stoppe der. Derfor blev vi enige om, at hjælpe Nordfyns Kommune med at pleje og formidle naturen i området mellem shelterpladsen og skoven.

Det er kun blevet mere relevant efter området blev en del af Pilot Naturpark Nordfyn i 2023.For tiden er vi 17 frivillige i kredsen. Vi spænder vidt i alder og evner, men er fælles om glæden ved naturen, og de oplevelser den giver. Derfor mødes vi i et praktisk og socialt arbejdsfællesskab i naturen 6-10 gange over året. Nogle gange med mad over bål, andre gange med kaffe og kage. Der er også plads til dig! På vores Facebook gruppe, vi deler naturoplevelser og planlægger vores aktiviteter.

Kontakt

Har du lyst til at være med, så tag kontakt til vores tovholder, AnnBerit Frostholm. Skriv til hende på abf@nature-works.dk.

Vælg Byer

Følg Lokalrådet Krogsbølle Sogn

Hjertestartere i Krogsbølle

Skip to content